Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | July 20, 2024

Scroll to top

Top

Bert Hadders: “Sommige dingen zijn niet in drie minuten te vangen”

Bert Hadders: “Sommige dingen zijn niet in drie minuten te vangen”
Jelte Posthumus

In de jaren ‘50 en ‘60 van de vorige eeuw trok antropoloog drs. Gradus J. Bosklopper met een taperecorder door de Veenkolonien om de lokale folk en gospel op te nemen. De opnames raakten uit het oog, maar een halve eeuw later koopt Bert Hadders de verloren gewaande opnames op een rommelmarkt. Hij maakt er nieuwe arrangementen van en neemt samen met zijn band De Nozems het album De Bosklopper Tapes op. Tja, het lijkt een verhaal uit een jongensboek, maar het resultaat is een album dat heel goed ontvangen wordt. Ik sprak hem over zijn muziek, zijn inspiratie, het verleden en de toekomst. Vanavond laat Bert Hadders z’n nieuwe werk horen in de Oosterpoort.

Deel 1: Over muziek, inspiratie, de Bosklopper Tapes en het verhaal erachter

 

Deel 2: We luisteren wat nummers van de cd, praten daarover en over de Songclub en de toekomst.

 

Deel 3: Bert speelt ‘Vanoavend blifst bie mie’