Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | July 20, 2024

Scroll to top

Top

Lucas Zandberg: “De echte Wiwill is nog steeds in nevelen gehuld.”

Lucas Zandberg: “De echte Wiwill is nog steeds in nevelen gehuld.”

| On 24, jun 2015

Eind deze maand verschijnt De vergeten prins, de vierde roman van Lucas Zandberg. In het boek wordt het leven van Willem van Oranje-Nassau beschreven (1840-1879) de vroeggestorven Nederlandse kroonprins, en halfbroer van Wilhelmina. Deze vergeten prins verruilde het koninkrijk voor Parijs en het gearrangeerde huwelijk voor vrouwen beneden zijn stand. Zandberg dook in het leven van deze man die tijdens zijn leven luisterde naar de roepnaam Wiwill.

Jelte Posthumus en Amanda Brouwers spraken met de auteur over de voordelen die het heeft om over een vergeten persoon te schrijven, hoe Wiwill zich verzette tegen het pad dat voor hem was uitgestippeld en hoe hij later werd vergeten.

Ook de vorige boeken die Zandberg schreef kwamen aan de orde. Onlangs herschreef hij zijn debuut dat opnieuw uitkwam met als titel Mijn leven is van mij. Zandberg beschrijft hierin het leven van Keizerin Sisi. Een tijdgenoot van Wiwill en eveneens van adel, maar qua geschiedenis zijn er weinig raakvlakken.

 

Deel 1 over Wiwill, Sisi en research

 

Deel 2 over Wiwill, Parijs en vrouwen