Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | April 18, 2024

Scroll to top

Top

Eva-Anne LeCoultre; de realiteit van reality tv

admin

Glasnost maakt glasheldere journalistiek voor ontzuilde mensen die geven om de samenleving en de schone kunsten.

Op 5 maart 2012 werd de toon gezet in het interview met de eerste studiogast in Groningen. Bram Douwes en Rick van der Kleij spraken met filosofe Eva-Anne LeCoultre over haar boek Echte Boer Zoekt Dito Vrouw, over de normaliserende kracht van massamedia in het algemeen en van het KRO-programma Boer Zoekt Vrouw in het bijzonder.

Het ontzuilde Glasnost contrasteert scherp met het verzuilde Boer zoekt Vrouw. De Katholieke Radio Omroep verheerlijkt het boerenleven dat volgens Eva-Anne LeCoultre ruikt naar spruitjes. Via Boer zoekt Vrouw programmeert de KRO de normen- en waardenpatronen van 5 miljoen kijkers. Zo geeft de realityserie niet zomaar de realiteit weer, maar schept Boer zoekt Vrouw zelf een realiteit die kijkers en niet-kijkers beïnvloedt.

Wat is het goede leven, als we de KRO zouden geloven?

Beluister hier het interview: