Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | May 30, 2024

Scroll to top

Top

Joost Oomen: Huil (1)

Maarten Praamstra

Joost Oomen (1990) was in het jaar 2010 – 2011 Huisdichter van de Rijksuniversiteit Groningen. Dat jaar sloot hij af met de bundel Vliegenierswonden en een groots opgezet stoepkrijtproject waarbij tientallen studenten met krijt gedichten aanbrachten op muren en trottoirs.

Onlangs was hij één van de twee winaars van het Hendrik de Vries Stipendium, dit stipendium voor “aanstormende talenten in de scheppende kunsten” stelt hem in staat om te werken aan zijn tweede bundel. Hierin wil hij in één lang gedicht de stem van zijn generatie verwoorden. De bundel zal in het najaar verschijnen bij Uitgeverij Passage.

Voor Glasnost houdt Joost ons op de hoogte van de vooruitgang: