Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | May 28, 2024

Scroll to top

Top

Correspondent Greta Riemersma over haar verwondering in Marokko

admin

In december 2007 verruilde journaliste Greta Riemersma de hoofdredactie van de Universiteitskrant voor het correspondentschap van de Volkskrant, omdat zij vanuit Groningen emigreerde naar Kenitra (Marokko), de geboorteplaats van haar man Saïd.

Daar herkende Saïd weinig van zijn vaderland dat hij 30 jaar daarvoor had verlaten, schrokken hun drie kinderen van de gebruiken op hun nieuwe school en verwonderde Riemersma zich over de publieke moraal. Het Fonds voor Bijzondere Journalistieke Projecten nomineerde haar boek Het land van zijn vader – een Marokkaanse familiegeschiedenis voor de M.J. Brusseprijs 2012, de prijs voor het beste journalistieke boek.

Rick en Bram spraken met Greta Riemersma over haar wonderlijke ervaringen als Nederlandse vrouw in Marokko.