Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | April 17, 2024

Scroll to top

Top

Kasper van Kooten: “Ik blijf natuurlijk de eeuwige amateurberoepsmuzikant”

Bert Donker

Multitalent Kasper van Kooten publiceerde in oktober 2011 zijn boek Het wonderlijke leven van Jackie Fontanel. Dit boek vormt de basis van zijn gelijknamige theatervoorstelling waarmee Van Kooten eind mei optrad in de Stadsschouwburg in Groningen. Het lukte hem vooruitlopend op deze voorstelling niet om Glasnost te woord te staan maar is nu wel in de uitzending met nog groter nieuws: hij is vanwege Jackie Fontanel genomineerd voor de VSCD Poelifinario Cabaretprijs! Dit is de prijs voor ‘meest indrukwekkende theaterprogramma van het seizoen’.

Bram Douwes spreekt Kasper van Kooten over de totstandkoming van het eigenaardige en grappige verhaal van Jackie Fontanel, de Poelifinario-nominatie en Van Kooten’s nabije toekomstplannen.

Werkt de audio niet? Hier is de kale mp3: https://www.glasnostici.nl/wp-content/uploads/2012/06/glasnost_11062012_Kasper_van_Kooten_edit.mp3