Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | July 20, 2024

Scroll to top

Top

Auke Hulst: “Mijn moeder is een kruising tussen Hans Wiegel en Ramses Shaffey”

Maarten Praamstra

Auke Hulst zei jaren geleden tegen zijn uitgever dat die moest wachten tot zijn vierde boek, de andere boeken moesten zijn stijl vormen voordat hij het verhaal over zijn jeugd kon vertellen. De uitgever had geduld en onlangs verscheen de roman ‘Kinderen van het ruige land’. Hulst beschrijft hierin de jeugd van een viertal kinderen die opgroeien zonder vader en met een moeder die vaak afwezig is. De moeder, afkomstig uit gegoede kringen met de droom om clochard te worden voldoet niet aan de clichébeelden die heersen over gezinnen waarin de opvoeding spaak loopt.

Aanstaande donderdag is Auke Hulst vanaf 19 uur te gast bij Selexyz Scholtens.