Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | May 29, 2024

Scroll to top

Top

Mats Boswijk (De Jongens): “Meestal zijn we niet zo op tijd met de centen voor elkaar krijgen”

Bert Donker

Het publiek vantevoren vragen een duit in het zakje te doen om een theatervoorstelling mogelijk te maken. Het is wat Theatergroep De Jongens, in samenwerking met het Jonge Harten Theaterfestival, voor elkaar wil krijgen. Via dit ‘crowdfunden’ hoopt de groep voldoende budget te verzamelen voor hun komende voorstelling ‘Trap’.

24 september was de kick-off van het platform ‘Groningen voor de kunst’ die dit crowdfunden in Groningen mogelijk maakt. De Jongens maakten van de gelegenheid gebruik. Mats Boswijk bespreekt met Martijn Middel de resultaten tot dusver en zijn visie op wat crowdfunding voor de kunsten kan betekenen.

Werkt de audio niet? Hier is de kale mp3: https://www.glasnostici.nl/wp-content/uploads/2012/09/Glasnost-24092012-Mats.mp3