Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | February 21, 2024

Scroll to top

Top

Harm de Jonge: “Als je schrijft over mensen kom je uit bij vriendschap”

Maarten Praamstra

Vanavond is het zover: op het Kinderboekenbal wordt bekendgemaakt welke Zilveren Griffel een Gouden Griffel wordt voor het beste kinderboek van 2011. Acht schrijvers maken kans.

Eén ervan spraken we gisteravond in de uitzending: Harm de Jonge (1939) uit Boerakker ontving de Zilveren Griffel voor zijn boek Vuurbom: De geschiedenis van een vriendschap. Bram Douwes sprak met De Jonge over de aanstaande uitreiking, de drukte van de Kinderboekenweek en het thema vriendschap dat als een rode draad door het werk van Harm de Jonge loopt. Zelf vindt hij dit vanzelfsprekend, elke mens heeft tenslotte vrienden en elk verhaal bestaat uit meerdere personen. Toch zijn er zo’n zes tot acht boeken van De Jonge die echt over vriendschap handelen en De Jonge weet telkens een ander aspect uit te diepen.

Werkt de audio niet? Hier is de kale mp3: https://www.glasnostici.nl/wp-content/uploads/2012/10/Harm-de-Jonge.mp3