Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | May 28, 2024

Scroll to top

Top

Kantoorpoëzie 2: “Het is goed voor de literaire dialoog”

Maarten Praamstra

Op 25 september luisterden zo’n honderd bezoekers naar gedichten en teksten van jonge dichters die pas sinds kort actief zijn. Japke Brouwer en Joost Oomen hebben dichters gescout op de universiteit, bij poëziewedstrijden en in de Prinsentuin. De slogan van deze editie van Kantoorpoëzie is:

“Verse olie voor de Groninger poëzie-motor, zodat deze nog jaren kan voortdenderen.”

Glasnosticus Maarten Praamstra pakte een peilstok en stelde vragen aan de dichters en performers Leonie Veraar, Obe Alkema en Steven Gilbers. Daarna sprak hij met Japke Brouwer over jonge dichters, hun invloeden en ambities.

Werkt de audio niet? Hier is de kale mp3: https://www.glasnostici.nl/wp-content/uploads/2012/10/Glasnost-01102012-Kantoor-Poezie-repo.mp3