Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | May 30, 2024

Scroll to top

Top

Brian Dunphy: “My job is to show them what’s wrong and say fix it”

Maarten Bronts

Studium Generale organiseert in de aanloop naar de Amerikaanse verkiezingen een lezingenreeks met de titel One Nation Under God. De vier lezingen gaan in op de invloed van de Amerikaanse cultuur. Vanavond als eerste: Brian Dunphy, mediadeskundige en docent media aan Brooklyn College, New York.

De media zijn zó verdeeld, dat een satirisch nieuwsprogramma één van de meest betrouwbare presentatoren levert: John Stewart van de Daily Show. Als hij zich kandidaat zou stellen, zou hij veel stemmen binnenhalen, maar volgens Dunphy moet hij dat niet doen.

Dunphy vertelt aan Bram Douwes wat er mis is met de Amerikaanse media en hoe hij dit uitlegt aan zijn studenten.

 

Werkt de audio niet? Hier is de kale mp3: https://www.glasnostici.nl/wp-content/uploads/2012/10/dunphy.mp3