Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | July 23, 2024

Scroll to top

Top

Anton Valens: “Ik houd niet van automatisch taalgebruik.”

Maarten Praamstra

Anton Valens begon met schrijven toen hij in de Thuiszorg werkte. Zijn vijfde roman, Het Boek Ont speelt in Groningen en hoort volgens Valens bij een stad als Groningen, maar daarvoor had hij van te voren geen plan.

Bram Douwes sprak met de schrijver en schilder over het werken aan Het Boek Ont en zijn voorliefde voor taal. Sinds de publicatie in februari staat het boek continu in de belangstelling. Inmiddels is het boek genomineerd voor de AKO Literatuurprijs 2012 en de Halewijn Literatuurprijs 2012.

 

Werkt de audio niet? Hier is de kale mp3: https://www.glasnostici.nl/wp-content/uploads/2012/10/valens.mp3