Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | May 22, 2024

Scroll to top

Top

Reportage Philip Glass, Koyaanisqatsi, NNO, Oosterpoort

Maarten Bronts

Het Noord-Nederlands Orkest bestaat 150 jaar. Om dit te vieren, nodigden ze Philip Glass uit om samen zijn muziek live uit te voeren bij de film Koyaanisqatsi. Met leden van het NNO, dirigent Michael Riesman, en het Estonian Philharmonic Chamber Choir. Dit was ook de Nederlandse première van de herorkestratie die Glass maakte.

Op 23 januari was Glasnosticus Maarten Bronts erbij in de uitverkochte Oosterpoort, hij maakte een sfeerimpressie en sprak met onder andere Marcel Mandos (artistiek leider NNO), enkele leden uit het publiek én Philip Glass zelf.

foto: Siese Veenstra – sieseveenstra.nl

Werkt de audio niet? Hier is de kale mp3: https://www.glasnostici.nl/wp-content/uploads/2013/01/repo-glass-web-final.mp3