Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | July 18, 2024

Scroll to top

Top

Reportage – Spolia, C.O. Jellema herdacht

Maarten Praamstra

In maart was het tien jaar geleden dat de dichter C.O. Jellema overleed. Dit werd op verschillende manieren herdacht. Studenten van Academie Minerva en jonge talentvolle dichters werd gevraagd om ‘op zoek te gaan naar de actuele betekenis van poëzie van C.O. Jellema’. Het boek Spolia is hiervan het resultaat. Dichter Pauline Sparreboom en kunstenaar Iris Leenknegt lieten zich beiden inspireren door het gedicht Aan het Reitdiep. Glasnosticus Maarten Praamstra sprak met ze.

Werkt de audio niet? Hier is de kale mp3: https://www.glasnostici.nl/wp-content/uploads/2013/03/glasnost-25032013-Reportage-over-Pauline-Sparreboom.mp3

Schilderij Iris Leenknegt.