Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | July 15, 2024

Scroll to top

Top

Beno Hofman: “Als je in de geschiedenis duikt kom je altijd weer dingen tegen die je niet kent”

Maarten Praamstra

Tijdens de maand van de geschiedenis kan je in Groningen niet om Beno Hofman heen. Tijdens de Dag van de Groninger Geschiedenis zal hij tweemaal een lezing geven over de republikein Eilert Meeter en zijn turbulente relatie met koning Willem II.

Daarnaast sprak Martijn Middel met hem over de Westerflat, een wederopbouwmonument. Platform GRAS organiseert momenteel de manifestatie: Licht & Ruimte, Gronings erfgoed 1945-1970. Volgens Beno is het gebouw nog opvallend jong.

deel 1: over de Dag van de Groninger geschiedenis en Eilert Meeter

Werkt de audio niet? Hier is de kale mp3: https://www.glasnostici.nl/wp-content/uploads/2013/10/glasnost-30092013-Beno-Hofman-deel-1.mp3

deel 2: over de Westerflat

Werkt de audio niet? Hier is de kale mp3: https://www.glasnostici.nl/wp-content/uploads/2013/10/glasnost-30092013-Beno-Hofman-deel-2.mp3

Vorig jaar was Glasnost op de Dag van de Groninger Geschiedenis en toen maakten we een reportage over de waarde van oude videobanden. Ook dit jaar is er weer een stand van het Gronings AudioVisueel Archief.