Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | May 22, 2024

Scroll to top

Top

Gert Kortekaas: “Vondsten zijn niet het doel, maar het middel om een verhaal te maken”

Maarten Praamstra

De Reuvensdagen, hét archeologische congres, vinden dit jaar in Groningen plaats. Vrijdag 15 en zaterdag 16 november komen archeologen uit heel Nederland samen om bij te praten en de ontwikkelingen in hun vakgebied te bespreken. Tijdens het congres wordt het boek Lagen in stad gepresenteerd. Een dikke twintig schrijvers lieten zich inspireren door vondsten die in de Groningse bodem zijn aangetroffen en acht archeologen verzorgden een toelichting.

Stadsarcheoloog Gert Kortekaas is betrokken bij de Reuvensdagen en was één van de samenstellers van Lagen in stad, ook leverde hij één van de verhalen aan. Martijn Middel sprak met hem over schatten, aardappelen in de middeleeuwen en de uitvinding van het kleurpotlood.

Deel 1: over de Reuvensdagen.

 Werkt de audio niet? Hier is de kale mp3.

Deel 2: over de vondsten in Lagen in stad.

 Werkt de audio niet? Hier is de kale mp3.

Deel 3: over de verhalen in Lagen in stad.

 Werkt de audio niet? Hier is de kale mp3.