Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | July 23, 2024

Scroll to top

Top

Een boeketje seks

Omar
  • On 23/12/2013

In het kader van Nymphomaniac presenteer ik u vandaag een boeketje seks, een top drie van speelfilms met unsimulated sex.

Donderdag gaat Nymphomaniac landelijk in première. In Lars von Trier’s nieuwe controversiële film kijkt een nymfomane terug op haar leven als seks belust wezen. Verschillende bronnen merkten al op dat von Trier’s film vol zit met unsimulated sex. Dat is seks die niet geacteerd wordt, maar daadwerkelijk wordt uitgevoerd voor de camera. Alhoewel von Trier waarschijnlijk net als in Antichrist gebruik maakt van body doubles, spreken de persposters van de film zeker tot de verbeelding.

3. The Brown Bunny (2003)

Deze film van excentriekeling Vincent Gallo ging in 2003 in première tijdens het Cannes filmfestival. Diverse recensenten waaronder Roger Ebert brandden de film af. Het was een chaotische film. Vooral de scene waarin Cloë Sevigny, de toenmalige vriendin van Gallo, haar partner genitaal vermaakt, lijkt bij velen niet uit het geheugen wisbaar. The Brown Bunny werd  gedecimeerd tot een film over orale seks.

2. The Idiots (1998)

Nymphomanic is natuurlijk niet Lars von Trier’s eerste aanraking met unsimulated seks. In Idioterne of The Idiots laat van Trier een van de vrouwelijke bijrollen expliciet seks hebben met een collega.  Veel kijkers vonden dit moment aanstootgevend, aangezien penetratie duidelijk zichtbaar is. Maar ach, deze film staat sowieso bol van rare mensen en vreemde gebeurtenissen.

1. 9 Songs (2004)
Na negen popliedjes die live worden vertolkt in het Londense Astoria toont cineast Michael Winterbottom de seksuele relatie van Matt en Lisa, vertolkt door acteurs  Kieron O’Brian en Margo Stilley. De seks wordt expliciet maar smaakvol in beeld gebracht. Alhoewel niet iedereen zich daar logischerwijs in kon vinden. En vergeet natuurlijk niet La Vie d’Adèle van dit jaar.

Vanaf donderdag is Nymphomaniac te zien in ForumImages. Vanaf 7 januari is het tweede deel te zien. Behalve voor Freaks, want donderdag (Tweede Kerstdag) zijn deel een en twee gezamenlijk eenmalig te zien!