Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | June 13, 2024

Scroll to top

Top

Tiny Bertels: “Van Warmerdam schrapt al het overbodige”

Silvia Donker

Welkom in het Bos is na 12 jaar opnieuw in de theaters te zien. Een kaal toneelstuk, want schrijver en regisseur Alex van Warmerdam wil alleen het absoluut noodzakelijke gebruiken. Het zorgt ervoor dat er geen afleidingen zijn, behalve als hij dat wil.

Van Warmerdam staat bekend om zijn duister-absurdistische stijl, en Welkom in het Bos is hierop geen uitzondering. Twee vrouwen in een bos en een schare aan vreemde mannen (allemaal door Pierre Bokma gespeeld) die van hun lusten verlost willen worden. Zit er een moraal in dit sprookje? Ga het vrijdag of zaterdag zien in de Stadsschouwburg.

Glasnost sprak met één van de actrices: Tiny Bertels.

Werkt de audio niet? Hier is de file.