Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | June 25, 2024

Scroll to top

Top

Craig Schuftan: “Rock&Roll became Romantic by default”

Silvia Donker

Maandag belden we met de Australische schrijver/radiomaker Craig Schuftan over zijn boek Hey! Nietzsche! Leave them kids alone!: The Romantic Movement, Rock&Roll, And The End Of Civilization As We Know It. In zijn boek legt Schuftan uit hoe de thema’s en idealen uit de Romantiek van eind 18e, begin 19e eeuw terugkomen in huidige pop- en rockmuziek.

Craig Schuftan houdt vanavond een lezing over hetzelfde onderwerp. Hij is een enthousiast verteller met veel kennis over het onderwerp, dus Glasnost wilde ook wel eens met hem praten. Helaas was halverwege het gesprek de telefoonkaart leeg…

Luister hier het slecht verstaanbare, te vroeg afgekapte gesprek terug (of misschien een beter voorstel: ga naar de lezing!) : Werkt de audio niet? Hier is de file.