Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | July 23, 2024

Scroll to top

Top

Grant Gee ‘It still moved my heart and my head’

Omar
  • On 18/03/2014

Documentairemaker Grant Gee, tevens bekend van dit soort zaken sprak uitvoerig met presentator Martijn Middel over zijn film Joy Division. Hij was niet een van de katalysatoren achter de film, maar werd door twee producenten gevraagd om te regisseren. Andere zaken, als Control (die andere film over Joy Division), het bijeen krijgen van de bandleden, en de mediaandacht voor de film, kwamen tevens aan bod. En zoals het citaat hierboven doet vermoeden, is Gee logischerwijs ook liefhebber van deze Britse band.

Dit allemaal in het kader van de vertoning van de film in Vera Zienema vanavond. Een kleine 35 jaar na het optreden van Joy Division aldaar.

Een recensie van filmredacteur Omar Larabi is hier te lezen.

Werkt de audio niet? Hier is de file.