Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | June 25, 2024

Scroll to top

Top

Wouter Slob: “De persoonlijke betekenis blijft op afstand”

Silvia Donker

Groningen is dit jaar toneel van The Passion: vandaag loopt de stad vol met cameraploegen, toeschouwers en BN’ers (nee, ze komen echt niet voor de bloemetjesmarkt). Een groots gebeuren dat zowel ter plekke als voor de tv veel publiek trekt, maar waar ook met een scheef oog naar gekeken wordt. Want de kruisiging van onze Redder neerzetten als ultiem volksvermaak, dat is toch een abjecte aanfluiting? Toch wordt er vanuit gelovig Nederland mild gereageerd, immers: er is weer op grote schaal aandacht voor het Bijbelse verhaal.

Predikant en theoloog Wouter Slob sprak hier gister over op de Studium Generale-lezing Jezus als kijkcijferkanon. Daar kunt u helaas niet meer heen, maar als u nog vragen heeft: Slob staat langs de zijlijn.

Werkt de audio niet? Hier is de file.