Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | July 18, 2024

Scroll to top

Top

Evert Bisschop Boele: “Vertel mij je muzikale biografie”

Maarten Praamstra

Waarom kan je geraakt worden door dat ene liedje en waarom zet je muziek op als je huiswerk maakt? Over muziek kan je vele vragen stellen, maar de onderzoeksvraag van Evert Bisschop Boele was simpel: wat doen mensen met muziek en wat doet het met ze?

Woensdagmiddag 25 juni wordt Bisschop Boele geïnstalleerd als lector New Audiences aan het Prins Claus Conservatorium. Eerder dit jaar won hij de Friedrich-Christoph-Dahlmann-Preis van de Georg-August Universität Göttingen voor zijn proefschrift Musicking in Groningen waarin hij de toepassingen en functies van muziek in het dagelijkse leven van Groninger onderzoekt. Bram Douwes sprak uitgebreid met hem over dit onderzoek, de functies van muziek en zijn lidmaatschap van een shanty koor.

Deel 1 over het onderzoek Werkt de audio niet? Hier is de file.

Deel 2 over gebruik, functie en cultuur Werkt de audio niet? Hier is de file.

Deel 3 What the hell is going on here? Werkt de audio niet? Hier is de file.