Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | May 29, 2024

Scroll to top

Top

VIVA400 – “Dat je inspirerend bent, dat is het grootste compliment wat je als wetenschapper kan krijgen”

VIVA400 – “Dat je inspirerend bent, dat is het grootste compliment wat je als wetenschapper kan krijgen”
AmandaBrouwers

Girl Power bij Glasnost! De VIVA400 staat online, een lijst met inspirerende vrouwen die dit jaar iets bijzonders hebben gedaan. Acht van hen winnen uiteindelijk een VIVA-award.

Ook Groningen is vertegenwoordigd in de lijst. Vier vrouwen uit het UMCG staan in de categorie Knappe Koppen. We mochten drie van hen interviewen over wie zij zijn, wat voor werk ze doen en wat ze vinden van de VIVA400.

Wil je meer weten over Judith, Marie-Jose of Hanneke? Hieronder staan de langere interviews.

Judith Rosmalen is genomineerd omdat ze dit jaar benoemd is tot hoogleraar psychosomatiek. We interviewden haar in haar kantoor in het UMCG:

 

Marie-Jose van Tol heeft dit jaar een Veni-beurs van het NWO en een fellowship van de Hersenstichting gekregen voor haar onderzoek naar depressie en staat daarom op de lijst. Daarnaast wordt ze ook nog eens moeder! We spraken haar op een terras in de binnenstad:

 

Hanneke Wigman heeft dit jaar ook een Veni-beurs ontvangen en is op dit moment op werkbezoek in Australië. Gelukkig bestaat er Skype en Hanneke nam graag even de tijd om met ons te praten:

 

Wil je stemmen op een van deze wetenschappers? Dat kan hier. De foto bovenaan deze pagina is niet gemaakt door Glasnost, maar door Scott Swigart.