Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | June 19, 2024

Scroll to top

Top

Het Grote Gebeuren | Broeder Dieleman: “Ik zou het heel mooi vinden als iedereen meer in dialect zou zingen”

Het Grote Gebeuren | Broeder Dieleman: “Ik zou het heel mooi vinden als iedereen meer in dialect zou zingen”
Jelte Posthumus

Met Broeder Dieleman had Het Grote Gebeuren een bijzondere gast op het programma staan. Broeder Dieleman zingt in het Zeeuws Vlaams. Hij bracht al twee albums en een EP uit. Zijn muziek is melancholisch, plattelands misschien, maar sowieso poëtisch. De artiest zelf is goedlachs en innemend. Zijn laatste album heet Gloria en wordt erg goed ontvangen. Na een live uitvoering van het titelnummer ontstond een geanimeerd gesprek over zingen in streektalen, de zelfingenomenheid van de Randstad en over religie.