Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | July 15, 2024

Scroll to top

Top

Het Grote Gebeuren | Erik Bindervoet & Bert Hadders: “Vertalen: don’t try this at home”

Het Grote Gebeuren | Erik Bindervoet & Bert Hadders: “Vertalen: don’t try this at home”
Marije Kuiper

Erik Bindervoet is meestervertaler. Hij vertaalde onder meer het onvertaalbaar geachte Finnegans Wake van James Joyce en muziek van de Beatles en Bob Dylan. Muzikant Bert Hadders zingt in het Gronings nummers die zijn geïnspireerd op zijn eigen verleden in de regio. Ook zijn songteksten zijn onderworpen aan de vertaalkunsten van Bindervoet en bovendien werken de twee samen aan een theaterstuk. De twee waren ook op het Grote Gebeuren en daar schoven ze even aan blij Glasnost om te praten over het bijzondere vak van de vertaalkunst en muziek.