Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | June 21, 2024

Scroll to top

Top

Suzanne Rus: “Conservator zijn is verbanden leggen”

Suzanne Rus:  “Conservator zijn is verbanden leggen”
AmandaBrouwers

Deze week had kunsthistorica Suzanne Rus een bijzondere eerste werkdag: ze is de eerste kandidaat in een nieuw talentontwikkelingsproject van de Rijksuniversiteit Groningen en het Groninger Museum. Een uniek traject in Nederland: in twee jaar wordt Suzanne klaargestoomd voor het vak conservator. Aan het einde presenteert ze haar eerste eigen tentoonstelling. Suzanne was vorige maandag het hele uur te gast bij ons in de studio. Luister hieronder het hele gesprek terug.

Suzanne Rus over haar nieuwe werk:

Suzanne Rus over het vak van conservator:

Suzanne Rus over haar toekomstige voorstelling: