Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | June 16, 2024

Scroll to top

Top

Het nieuwe Groninger Museum: van hout en symmetrisch?

Het nieuwe Groninger Museum: van hout en symmetrisch?
AmandaBrouwers

Afgelopen week was het weer raak: een aardbeving met een kracht van 2,9 op de schaal van Richter. Iedereen houdt er inmiddels rekening mee, van bewoners tot overheid. Bij Glasnost vroegen we ons af: hoe zit dat eigenlijk met onze gebouwen? Onze oude, maar vooral onze nieuwe gebouwen. Het Groninger Museum was in 1994 een spraakmakend gebouw, maar kunnen architecten nog wel een uitdagend ontwerp maken als ze rekening moeten gaan houden met aardbevingen? Samen met professor geo-energie Rien Herber en docent Architectuur, Bouwkunde en Civiele Techniek Jelle Pama hebben we ons op deze vraag gestort. Luister hieronder naar het resultaat:

Hoe ontstaat een aardbeving veroorzaakt door gaswinning? Professor Heber legt het nog een keer uit: