Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | July 15, 2024

Scroll to top

Top

Alma Popeyus: “Obers moesten vilten sloffen aan over hun schoenen”

Alma Popeyus: “Obers moesten vilten sloffen aan over hun schoenen”

| On 17, nov 2014

Moet het weer gezellig worden in de klassieke concertzaal? Die vraag staat centraal in de documentaire die Alma Popeyus en Hein Schütz willen maken. Om die vraag te beantwoorden gaan ze een jaar lang het Noord Nederlands Orkest, het Prins Claus Conservatorium, het Peter de Grote Festival en het Haydn Jeugd Strijkorkest volgen. Om de documentaire Attaca, of De Stand van de Stoelen te realiseren zijn ze op voordekunst.nl een crowdfundingactie gestart.

Jelte Posthumus sprak met Alma Popeyus over het project, stoelen op een rij, roken in de zaal en ambitieuze dirigenten. Gaan we weer terug naar de gezellige concertzaal van honderdvijftig jaar geleden, of blijven we in een rijtje zitten?

De foto is gemaakt door Joost Nuijten.