Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | May 25, 2024

Scroll to top

Top

Robert Harris: “Onze eigen stem is de belangrijkste stem die je kan gebruiken in de muziek”

Robert Harris: “Onze eigen stem is de belangrijkste stem die je kan gebruiken in de muziek”
Jelte Posthumus

Volgens pianist en neurowetenschapper Robert Harris is musiceren van onschatbaar belang voor de ontwikkeling van het kinderbrein. Als een kind muziek maakt heeft het vuurwerk in het hoofd: allerlei verschillende delen van de hersenen zijn actief. Het zingen van een melodie en het meebewegen een ritme zijn typisch menselijke eigenschappen die onder meer taalontwikkeling stimuleren. Harris promoveert aan het Prins Claus Conservatorium op de werking van spiegelneuronen. Afgelopen donderdag 27 november sprak hij op de conferentie Breinstorm in de Jaarbeurs in Utrecht. Hij pleitte er voor een opwaardering van het vak muziek op de basisschool.