Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | July 17, 2024

Scroll to top

Top

Corinna Glasner: “The whole consumption of antibiotics has to go down”

Corinna Glasner: “The whole consumption of antibiotics has to go down”
AmandaBrouwers

Vorige week maandag dook Glasnost in de bètawetenschappen met PhD student Corinna Glasner. Ze promoveerde op haar onderzoek Bacterial Fingerprints Across Europe en maakte daarin een kaart van twee gevaarlijke bacteriesoorten. Het was een smakelijk gesprek over rode uitslag, bacteriën die feestjes vieren in onze wonden en mensen in het ziekenhuis die hun handen (nog steeds!) niet wassen na het plassen. Voor Amanda Brouwers was het in ieder geval een ontzettend leerzaam gesprek. Wil je ook meer weten over jouw bacteriën? Luister dan hieronder het gesprek terug:

Corinna over de achtergrond van haar onderzoek:

Corinna over de resultaten van haar onderzoek:

Corinna over hoe het nu verder moet na haar onderzoek: