Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | July 23, 2024

Scroll to top

Top

Johan Roos: “Hoe zwaarder het thema hoe lichter de vorm moet zijn”

Johan Roos: “Hoe zwaarder het thema hoe lichter de vorm moet zijn”

| On 10, dec 2014

In Nijmegen was het volgens sommigen het literaire hoogtepunt van het jaar. Vier jonge schrijvers die door Literair Productiehuis Wintertuin begeleid worden presenteerden er eind november hun chapbooks. Johan Roos is één van die schrijvers en komt aanstaande vrijdag zijn bundel nogmaals ten doop houden bij Kantoorpoëzie.

In Hond Leeuw Zee beschrijft Johan Roos op anekdotische en sobere wijze de ontrafeling in zijn eigen leven als zijn schoonmoeder overlijdt. Jelte Posthumus sprak met hem over de weg naar zijn pre-debuut, de Leeuw in de titel en wat je in het midden laat.