Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | July 23, 2024

Scroll to top

Top

Lieke van den Krommenacker: “Het Hogeland kan heel meedogenloos zijn”

Lieke van den Krommenacker: “Het Hogeland kan heel meedogenloos zijn”

| On 23, dec 2014

Zaterdag 13 december presenteerden de winnaars van het Hendrik de Vriesstipendium 2013 hun boeken. Ruth Koops van ’t Jagt en Lieke van den Krommenacker schreven Hogelandlopers en zullen samen ook een hoorspel van het boek maken. Amanda Brouwers sprak met ze over hun debuut, wandelen bij Noordpolderzijl en de auditie van Paul de Rook.

In Hogelandlopers volgt de lezer de elfjarige Joris die opzoek gaat naar zijn moeder. Wat er aan de verdwijning van Olivia voorafging en welke rol Govert en Bor daarbij speelden wordt gaandeweg het verhaal langzaam duidelijk als Joris het Hogeland doortrekt tijdens zijn zoektocht.

 

 

Locatie uit 'Hogelandlopers'

Locatie uit ‘Hogelandlopers’