Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | July 23, 2024

Scroll to top

Top

Ted van Lieshout: “Het zijn toch een beetje verscholen talenten”

Ted van Lieshout: “Het zijn toch een beetje verscholen talenten”

| On 14, jan 2015

Enkele jaren geleden introduceerde Ted van Lieshout ‘beeldsonnetten’ in zijn boeken Hou van mij en Driedelig paard. Geen sonnetten met tekst, maar met beeld: tomaten, snoepjes, appelpartjes en ook schelpenAfbeeldingen van voorwerpen die zodanig zijn gerangschikt dat je er wel degelijk de regels van een sonnet in herkent.

In het kader van de Poëziemarathon, die tijdens de Poëzieweek georganiseerd wordt, vindt er in de Groninger Forum Bibliotheek een expositie plaats van dubbeltalenten: dichters die ook als beeldend kunstenaar actief zijn. Ter afsluiting worden de kunstwerken geveild.

Ted van Lieshout komt ter gelegenheid van de expositie ook naar Groningen: op 15 januari zal kunstkenner Peter Kooke hem interviewen. Amanda sprak hem al over zijn bijdrage aan de expositie en zijn werk als schrijver en illustrator.