Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | June 22, 2024

Scroll to top

Top

Reportage – Waar moet dat heen met onze kunst?

Reportage – Waar moet dat heen met onze kunst?
AmandaBrouwers

Te midden van al het nieuwe talent, prijswinnaars en heel veel goede muziek op Eurosonic Noorderslag was er ook tijd voor iets anders: een intellectueel debat over de toekomst van de Noorderlijke kunst en cultuur. De Raad voor Cultuur legde in samenwerking met Kunsten ‘92 zijn oor te luister bij de Friese, Drentse en natuurlijk Groningse cultuursector, om antwoord te krijgen op de vraag: ‘Wat verwacht de kunst- en cultuursector in het Noorden van het cultuurbeleid vanaf 2017?’ En hoe moet de cultuursector omgaan met uitdagingen als een vergrijzend publiek, teruglopende subsidie en meer nadruk op ondernemerschap?

Verschillende afgevaardigden uit alle hoeken van de kunstwereld en door alle lagen van de overheid en politiek heen gingen met elkaar in debat in de Oosterpoort. Wij stuurden verslaggevers Amanda Brouwers en Daphne Smets de arena in, op zoek naar het debat! Wat ze daar vonden kunt u hieronder terug luisteren, plus een gesprek met Paul de Rook, onze wethouder van Cultuur, over een andere prangende vraag: hoe moet het nu verder met het Grand Theatre?