Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | April 13, 2024

Scroll to top

Top

Kasper Peters: “Ik ben een erg professionele dagdromer”

Kasper Peters: “Ik ben een erg professionele dagdromer”

| On 05, feb 2015

Sinds een week is Kasper Peters de nieuwe stadsdichter van Groningen. Tot begin 2017 mag hij de stad vertegenwoordigen. Amanda Brouwers sprak met Kasper over zijn plannen voor het stadsdichterschap, zijn achtergrond als dichter en programmeur, de aardige mensen in Groningen en gedichten die stiekem over het Noorderplantsoen gaan.

Peters wil tijdens zijn stadsdichterschap alle basisscholen in Groningen bezoeken. De afgelopen jaren gaf hij al honderden workshops als ‘brommerdichter’, onder andere voor het Poëziepaleis. Een ander plan is het organiseren van optredens van Groninger dichters, singer-songwriters en schrijvers buiten de stad.

Peters is zondag 15 februari te gast bij Stand van Stad in het Groninger Forum. Hij organiseert ook maandelijks Poëzie met Kasper in Theater de Kapel.

 

 

Foto:  Henk Veenstra