Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | April 15, 2024

Scroll to top

Top

Reinier Schimmel: “Jakop heeft een bijzonder poëtische voorstelling gemaakt, waar goed geschrokken kan worden”

Reinier Schimmel: “Jakop heeft een bijzonder poëtische voorstelling gemaakt, waar goed geschrokken kan worden”
Sonja Schulte

“This is not a movie” klinkt er dreigend in de trailer van HORROR, de nieuwste theatershow van de Zweedse theatermaker Jakop Ahlbom. Na het moordmysterie Innenschau, nu dus een mime-adaptie van het film-genre horror. Afgelopen vrijdag werd de voorstelling genomineerd voor de prestigieuze VSCD mimeprijs en aanstaande zaterdag is hij in onze stadsschouwburg te zien. Het juryrapport sprak van een benauwd, humoristisch en spannend stuk en de recensies zijn laaiend enthousiast.

Presentator Amanda Brouwers sprak met Reinier Schimmel, een van de vaste spelers van het gezelschap, over wel of niet een film nadoen, hoe de angst bij het publiek te meten is en samenwerken met een perfectionist. Luister het gesprek hier terug:

foto: Paulina Matusiak & Eddy Wenting