Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | May 30, 2024

Scroll to top

Top

Irene Wiersma: “De mensen worden erg geraakt door het verhaal”

Irene Wiersma: “De mensen worden erg geraakt door het verhaal”

| On 19, feb 2015

Vanavond vindt Stukafest plaats in Groningen. Studentenkamers veranderen voor één avond in een podium en je kan er de meest uiteenlopende acts vinden. Eén van die acts is Irene Wiersma. Zij zal haar voorstelling Vijftien, die vorig jaar op Noorderzon in première ging, nogmaals opvoeren.

In Vijftien krijgt de vijftien jarige Kirsten een relatie met de vierendertig jaar oude Rick. Hoe dat zich ontwikkelt en welke gevolgen het heeft worden in een halfuur in beeld gebracht. Jelte Posthumus sprak met Irene over Vijftien, Kirsten, Rick, het opvoeren van de voorstelling en hoe het is om solo te spelen en Duitse songteksten.