Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | July 20, 2024

Scroll to top

Top

Ferry van Kann: “Nee, de kraan kan niet heel makkelijk dicht”

Ferry van Kann: “Nee, de kraan kan niet heel makkelijk dicht”
Jelte Posthumus

Op donderdag 12 februari verdedigde RuG-planoloog Ferry van Kann zijn proefschrift ‘Energie en ruimtelijke planning. Een spannende combinatie’, waarin hij pleit voor een efficiënter gebruik van energie. Dat klinkt natuurlijk als muziek in Groningse oren – efficiënter gebruik van energie, hmm, kan de kraan dan misschien wat dichter gedraaid worden? Glasnost nodigde Van Kann uit voor een gesprek. Afgelopen maandag schoof hij aan bij presentator Jelte Posthumus om zijn proefschrift toe te lichten. Hij blijkt een man met een missie.Tussen neus en lippen door vertelde hij dat de Groningse gaskraan niet dichter kan.

Deel 1: Van Kann over zijn onderzoek binnen het SREX-team

Deel 2: Van Kann over de relevantie van zijn onderzoek