Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | May 29, 2024

Scroll to top

Top

Maarten Heijmans: “Als ik niet zou acteren zou ik opkomen, de televisie aanzetten en een bakje chips pakken”

Maarten Heijmans: “Als ik niet zou acteren zou ik opkomen, de televisie aanzetten en een bakje chips pakken”
Sonja Schulte

‘Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder’- al die dingen moet je als acteur natuurlijk kunnen, maar het zingen wordt doorgaans minder goed uitgelicht dan toen Maarten Heijmans dat voor de bejubelde miniserie RAMSES deed. Kennelijk heeft hij de smaak te pakken, want hij is op een heuse concerttour, pakkend gedoopt tot “Maarten Heijmans zingt Ramses Shaffy”. Aanstaande zondag doet hij onze Oosterpoort aan, met de volgens hem nu geheel eigen variant op Shaffy’s repertoire. Redacteur Sonja Schulte sprak hem gisteren over wat die eigen draai nu precies is, het verschil tussen zingen en acteren en  jezelf zijn op het podium. Luister het interview hier terug: