Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | May 26, 2024

Scroll to top

Top

Robert Schoevers: “Depressie is een grauwe deken die over alles ligt”

Robert Schoevers: “Depressie is een grauwe deken die over alles ligt”
Jelte Posthumus

Mijn lichaam voelt te zwaar om me op te heffen van die stoel. De afstand naar het aanrecht lijkt onoverbrugbaar. Ik moet er te veel stappen voor zetten. De thermoskan lijkt me veel te zwaar om op te tillen. Ik kan het niet, het lukt me niet meer om mezelf een kopje koffie in te schenken.

Heftige woorden uit het dagboek van Selma Parmentier, opgeschreven in het boek Diagnose Depressie, dat afgelopen woensdag werd gepresenteerd. Samen met psychiater en onderzoeker Robert Schoevers schreef Parmentier over de dagelijkse werkelijkheid, de behandeling en de toekomst van depressies. Jelte Posthumus belde met professor Schoevers en sprak met hem over het boek.

Klik hier voor meer informatie over het boek.

Luister hier: