Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | May 28, 2024

Scroll to top

Top

Louwrens Hacquebord: “Een enorm grootschalig landschap waar je met je kleine tentje helemaal in verdween”

Louwrens Hacquebord: “Een enorm grootschalig landschap waar je met je kleine tentje helemaal in verdween”

| On 22, mrt 2015

Emeritus-hoogleraar Louwrens Hacquebord was 35 jaar aan de Rijksuniversiteit Groningen verbonden als professor in arctische en antarctische studies. Ook was hij directeur van het in Groningen gevestigde Arctische Centrum. Afgelopen januari vierde het centrum zijn 45 jarige jubileum en publiceerde Hacquebord het boek Wildernis, woongebied en wingewest, een geschiedenis van de poolgebieden. Jelte Posthumus sprak hem een week na terugkeer uit Antarctica.

Jelte sprak met hem over zijn fascinatie voor de poolgebieden, hoe die ontstond in Mali, ervaring met expedities en zijn verschillende bezoeken aan de poolgebieden. Vanzelfsprekend kwam ook de toekomst van de poolgebieden en de exploitatie van de natuurlijke bronnen daar uitgebreid aan de orde.

 

De foto bij dit artikel werd gemaakt door Ville Miettinen.