Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | May 30, 2024

Scroll to top

Top

Edward van de Vendel: “Het gaat erom dat mensen met heel veel plezier lezen”

Edward van de Vendel: “Het gaat erom dat mensen met heel veel plezier lezen”

| On 24, mrt 2015

Vanavond (24 maart) is Edward van de Vendel te gast bij Literair Dispuut Flanor. De Groningse literaire studenten vereniging organiseert een cyclus over Young Adult literatuur waarbij Van de Vendel de aftrap verzorgt. Andere sprekers zijn Jaap Robben (14 april) en Floortje Zwigtman (12 mei).

Op de eerste dag van de Literatour, de boekenweek voor jongeren, sprak Jelte met hem over het ontstaan van het genre Young adult literatuur, het lezerspubliek, het werk van John Green, Twilight en hoe de naam Young Adult voor allerlei boeken gebruikt wordt.

 

De foto bij dit artikel is van Jota Chabel.