Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | June 25, 2024

Scroll to top

Top

Paul de Rook: “Het is niet alleen een advies over de toekomst van het Grand Theatre”

Paul de Rook: “Het is niet alleen een advies over de toekomst van het Grand Theatre”
AmandaBrouwers

Leo Pot wordt de man die de gemeente gaat adviseren over de toekomst van de activiteiten van het Grand Theatre. Hij moet – aldus het persbericht – onderzoek doen naar ‘wat een realistisch toekomstmodel is voor gebruik van het pand aan de Grote Markt als podium en als broedplaats voor talentontwikkeling’. Op basis van zijn advies kan het college van B&W besluiten of ze nog subsidie gaan geven, zodat een deel van de activiteiten voortgezet kan worden. De gemeente plaatst dus de toekomst van vele activiteiten in de handen van Leo Pot, al is de cultureel managementadviseur en voormalig directeur van de stadsschouwburg in Tilburg volgens sommige journalisten niet de beste keuze – en dan drukken we ons zacht uit. Jelte Posthumus sprak maandag kort met wethouder Paul de Rook en vroeg hem om toelichting: