Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | June 16, 2024

Scroll to top

Top

Tjalling Halbertsma: “Gaten in de weg, maar daar rijden Rolls Royces en Ferrari’s omheen”

Tjalling Halbertsma: “Gaten in de weg, maar daar rijden Rolls Royces en Ferrari’s omheen”
Jelte Posthumus

Prof. Halbertsma – antropoloog en jurist – woonde en werkte lange tijd in Ulaanbaatar, de hoofdstad van Mongolië, maar de Rijksuniversiteit wist hem in 2013 te verleiden naar Groningen te verhuizen om hier een leerstoel te bekleden. Een leerstoel gericht op Oost-Azië en in het bijzonder Mongolië. Afgelopen dinsdag hield Halbertsma zijn inaugurele rede, getiteld: Domestic Challenges and International Opportunities: Meandering through Mongolia’s Past and Present. Afgelopen maandag was hij te gast bij Glasnost.

Over zijn tijd in Mongolië en zijn onderzoek naar het nestoriaans erfgoed:

 

Over East Asia Studies aan de Rijksuniversiteit en over Mongolië als land in ontwikkeling: