Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | July 23, 2024

Scroll to top

Top

Hans Jansen & Frieda Pittoors: “King Lear is mededogen.”

Hans Jansen & Frieda Pittoors: “King Lear is mededogen.”
Willem Goedhart

Vierhonderd jaar na zijn dood is William Shakespeare, de legendarische toneelschrijver, populairder dan ooit. Deze week was er in Glasnost volop aandacht voor de bard uit Stratford-upon-Avon. Zo was Hans Jansen, die in de Stadsschouwburg een Cursus Shakespeare verzorgt, onze studiogast. Met hem spraken we over het tijdloze karakter van Shakespeare’s werk, de rol van vrouwen in diens stukken en moderne bewerkingen. Van dat laatste is de voorstelling Koningin Lear van Toneelgroep Amsterdam een mooi voorbeeld. Hierover belden we met actrice Frieda Pittoors, die de titelrol zal vertolken. Luister hieronder de gesprekken met Hans Jansen en Frieda Pittoors over Shakespeare terug.