Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | April 20, 2024

Scroll to top

Top

Rutger Bregman: “Je hoeft geen grote denker te zijn om een groot idee te hebben.”

Rutger Bregman: “Je hoeft geen grote denker te zijn om een groot idee te hebben.”
Sonja Schulte

Volgende week vrijdag is het Groninger Forum wederom toneel van de Nacht van de Filosofie. Meer dan vijfentwintig Filosofen uit binnen- en buitenland spreken de nieuwsgierigsten onder ons toe. De onderwerpen die ze behandelen variëren van schoonheid en ongelijkheid tot veganisme en voetbal – en wie als reactie hierop zelf begint te piekeren kan met zijn ethische dilemma terecht in een filosofische biechtstoel. Amanda Brouwers sprak gisteren Rutger Bregman, bekend van De Groene Amsterdammer, NRCNext of de Correspondent en een van de sprekers die avond – over gratis geld, het verschil tussen het Nederlandse ‘verdienen’ en het Amerikaanse ‘maken’ ervan, en: wat maakt nou eigenlijk een filosoof? Luister hier het interview terug:

Foto: Hollandse Hoogte