Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | June 16, 2024

Scroll to top

Top

Liesbeth Korthals Altes: “Het lijkt alsof Houellebecq de tijdgeest enorm aanvoelt.”

Liesbeth Korthals Altes: “Het lijkt alsof Houellebecq de tijdgeest enorm aanvoelt.”

| On 01, apr 2015

De Franse schrijver Michel Houellebecq verdween in 2011 enkele dagen. Hij heeft nooit toegelicht waar hij toen verbleef, maar hij wilde wel meewerken aan een film waarin de geruchten over zijn verdwijning op de hak worden genomen. Vera Zienema vertoont die film op dinsdag 7 april en professor Algemene Literatuurwetenschap Liesbeth Korthals Altes zal die avond een inleiding geven over het werk van Houellebecq.

We spraken met Korthals Altes over het werk van Houellebecq, de standpunten die hij lijkt in te nemen, de anticiperings-roman Soumission en de denkexercities die zijn romans vormen. Een soort gymnastiektoestellen en als we ons daar op wagen worden we zelf verantwoordelijk voor de conclusies die we aan zijn romans verbinden.