Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | July 17, 2024

Scroll to top

Top

Brian Dunphy: “We binge everything.”

Brian Dunphy: “We binge everything.”
Silvia Donker

Je als een eenzame nerd terugtrekken om in één weekend een heel seizoen House of Cards te kijken, is geen gekheid. Het wordt steeds normaler zoiets te doen, en platforms als Netflix spelen er slim op in door het Bingen van een serie te promoten. De kijker krijgt alles, en hij krijgt het wanneer het hem uitkomt. Dat was vroeger wel anders.

Amanda Brouwers belde maandag met Brian Dunphy, docent aan het Brooklyn College, New York. Dunphy is, net als velen onder ons, een fervente binge-watcher. Maar de ervaring is heel anders wanneer je een nacht doortrekt met een heel seizoen ten opzichte van een uurtje per week: super immersief, alleen achteraf toch een beetje spijt want je mist wel van alles want je wilde meer, meer, MEER!

Die nieuwe kijkervaring is onderwerp van Dunphy’s laatste onderzoek en op 8 april is hij in Groningen voor de lezing: Binge-Watching. House of Cards, boyhood and the Audience Experience.

Luister hier het interview terug: