Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | June 21, 2024

Scroll to top

Top

Annetje de Boo: “Er moest een goed verhaal bij zitten.”

Annetje de Boo: “Er moest een goed verhaal bij zitten.”
Sonja Schulte

Mix and Match en Lost and Found waren de toverwoorden in de uitzending van afgelopen maandag, toen vanuit het Groninger Museum Annetje de Boo bij ons aanschoof in de studio. Ze vertelde ons over het publieksparticipatieproject Mix and Match Museum dat een overweldigende respons kreeg, want: wat gebeurt er als zes grote musea hun depots opengooien en het publiek daar naar hartelust in laten graaien? Het publiek mocht zijn eigen tentoonstelling maken. Maar is publieksparticipatie een interessante ontwikkeling of toch een noodzakelijk kwaad? En is het zo dat het publiek een tentoonstelling goed kan cureren, of moet je dat toch aan de professionals overlaten?

Luister hier het eerste deel van interview terug, waarin winnares en dus tentoonstellingsmaker Elvira Visser ook aan het woord komt:

 

Luister hier deel twee, waar directeur Andreas Blühm kort reageert en het gesprek verder gaat over het samenwerkingsverband tussen de verschillende musea: