Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | May 26, 2024

Scroll to top

Top

Sarah Moeremans: “4 mei is een nationaal ritueel geworden dat ondertussen voor veel meer staat dan alleen de Tweede Wereldoorlog.”

Sarah Moeremans: “4 mei is een nationaal ritueel geworden dat ondertussen voor veel meer staat dan alleen de Tweede Wereldoorlog.”
Anna Dijk

Voor de zesde keer op rij heeft Theater na de Dam theatermakers door het hele land gevraagd om een voorstelling te maken over de Tweede Wereldoorlog. Al deze voorstellingen zullen op 4 mei door het hele land worden opgevoerd. Het doel is om de herdenking meer betekenis te geven.

In opdracht van Theater na de Dam schreef Rik van den Bos de voorstelling In Vrede die maandag op verschillende plekken in het land door acteurs van grote theatergezelschappen zal worden voorgelezen. Hier in Groningen wordt dat gedaan door het NNT in samenwerking met Moeremans & Sons. We spraken Sarah Moeremans over de voorstelling, luister hier het gesprek terug:

 

Kijk hier voor meer informatie over de voorstelling en de kaartverkoop.